URGENT

Blanes tanca els actes de la Quinzena Intercultural

Compartiu aquesta història

Aquest passat cap de setmana, la ciutat veïna de Blanes ha tancat els actes de celebració de la Quinzena intercutural, que des de mitjans del passat mes de juny s’han estat duent a terme al municipis.

Segons explica l’Ajuntament de Blanes, l’últim dels actes han estat les Jornades Solidàries, que es van encetar dissabte al matí amb una cercavila musical a càrrec del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera,  lectura d’un manifest, tallers infantils, una taula rodona i un vermut musical.

Les Jornades van continuar i es van tancar ahir diumenge amb un Torneig de Futbol Antirracista disputat a la pista de jocs esportius del barri de Mas Enlaire.

El mateix dissabte, la Xarxa Solidària de Persones Refugiades i Migrades va difondre un “comunicat de transparència” en relació a les persones que actualment ocupen l’espai que havia acollit antigament l’establiment Modes Àfrika, i que ara fa un any van estar també a l’Esbarjo Parroquial.

Segons el comunicat, es tracta de 18 persones d’origen africà en situacions diverses i sense papers. En els darrers mesos s’han organitzat diverses assemblees, mentories d’acompanyament i també seguiments, així com reunions amb el consistori, la comunitat de veïns, Serveis Socials i altres entitats.

El consistori blanenc ha informat també que s’ha creat la Comissió de Treball pels Pisos de Lloguer Social, on poder reallotjar les persones refugiades i migrades, i que considera que es podria fer en els propers dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics