Blanes presenta un pla de seguretat amb més de 200 efectius policials i sanitaris pel Concurs de Focs

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes va presentar aquest dijous el Pla de Seguretat i Emergències que s’activarà amb l’arrencada del 49è Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

L’esdeveniment, que enguany preveu la visita d’entorn a mig milió de persones durant les seves 5 nits d’espectacles pirotècnics, obliga al consistori blanenc a posar especial atenció en la gestió de la seguretat pública.

Segons explica un Ajuntament, es tracta d’un seguit de mesures incloses al Pla d’Autoprotecció i al Pla de Seguretat i Emergències, dissenyat i coordinat per Protecció Civil de Blanes, i en què des de fa quatre anys també s’hi inclouen mesures del Pla Operatiu Específic dels Mossos d’Esquadra en aplicació del nivell 4 d’Alerta Terrorista.

Segons ha informat l’Ajuntament, el pla multidisciplinar mobilitzarà cada nit més de 200 efectius humans, tant agents de policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com també equips de suport, emergències, intervenció i logística.

El pla també delimita les diverses zones de seguretat on l’accés del públic està restringit, ja sigui durant tots els dies o només unes hores.

A nivell de mobilitat, l’Ajuntament de Blanes considera que una de les qüestions cabdals perquè el pla de seguretat sigui efectiu és evitar els embussos circulatoris a les principals vies d’entrada i sortida del municipi, per garantir l’accés als vehicles d’emergència en cas que sigui necessari.

El pla de seguretat també compta amb mesures en matèria de lluita antiterrorista per part dels Mossos d’Esquadra i amb el suport de Policia Local i les Brigades Municipals, així com redistribueix les places d’estacionament gratuïtes a l’esplanada del pavelló.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics