En marxa el nou cartipàs del Consell Comarcal del Maresme

Moment del ple del Consell Comarcal del Maresme. Foto: CCM
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme va celebrar ahir dimarts el ple extradordinari que va debatre sobre l’aprovació dels nous aspectes configuratius de l’organisme, com el nou cartipàs, les retribucions i dedicacions i les representacions del consell.

El ple va aprovar el nou cartipàs de l’ens, que serà presidit per Damià del Clot, i que tindrà 3 vicepresidències, ocupades per Joaquim Arnó (JxC), que va assumir la presidència de l’ens el passat estiu de forma provisional; l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals (ERC), i la regidora de de Vilassar de Mar Laura Martínez (JxC).

A la vegada, el Consell Comarcal agrupa amb 7 àrees el seu conjunt de serveis, com són les àrees de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica, Serveis als Municipis i Planificació, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Equitat i Acció Social, Serveis Generals i d’Organització i Recursos Humans i Serveis a les Persones.

Aquest mateix dimarts, els presidents entrant i sortint del CCM, Damià del Clot i Josep Triadó, s’han reunit per fer el traspàs dels temes comarcals.

Segons ha informat l’ens, tots dos han coincidit a assenyalar la necessitat que l’adminstració comarcal ampliï la seva cartera de serveis de suport als consistoris.

En aquest sentit, segons remarca el CCM, el nou president del Consell Comarcal ha remarcat la voluntat “d’estrènyer les relacions amb els ajuntaments en un sentit bidireccional”.

En aquesta línia, Damià del Clot ha avançat que el nou Govern comarcal comptarà amb una figura responsable de les relacions institucionals i es donarà un “pes específic a la planificació estratègica”.

Segons l’ens comarcal, pel que fa als serveis directes als municipis, s’elevarà a rang d’oficina el servei de selecció de personal municipal, així com també es posarà a disposició dels ajuntaments una oficina d’inspecció de serveis i una altra de contractació administrativa.

Entre d’altres, el Govern encapçalat per Damià del Clot assergura també que vol continuar treballant per mitigar els efectes del canvi climàtic i per l’equitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics