URGENT

Els locals d’oci nocturns de Blanes demanen que faci efectiu l’aixecament de la restricció horària

Compartiu aquesta història

Ara fa 15 dies, el consistori blanenc va anunciar que retiraria el veto horari a les discoteques de la zona d’oci nocturn dels Pins i la Plantera.

L’Ajuntament ho anunciava després d’assegurar que esl repsonsables de diverses de les discoteques afectades s’havien compromès a lluitar contra les actituds “inadequades” fora dels locals, com bretolades o consum d’alcohol.

Ara, però, dues setmanes després de l’anunci, els locals han demanat al consistori que faci efectiu l’aixecament del veto horari.

En declaracions al Diari de Girona, el president de la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals, Joaquim Boadas, ha explicat que la temporada d’estiu és “fonamental” pels ingressos dels locals, i ha assegurat que el veto està provocant un “ofegament econòmic important a les empreses”.

Els empresaris reiteren el seu compromís amb els punts establerts en l’acord, com són incorporar la seguretat, donar servei de bus per anar de les discoteques a l’estació de tren, augmentar el preu de l’entrada al recinte i reforçar la vigilància també a l’exterior dels locals.

En aquest sentit, Boadas diu que molts veïns creuen que estan incomplint l’acord arribat amb l’Ajuntament de Blanes, però assegura que no faran cap pas fins que el consistori no retiri la restricció.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes assegura que el període d’estiu i la Festa Major de Santa Anna, celebrada fins aquesta setmana passada, han retardat la retirada del veto horari.

A la vegada, segons informa el mateix Diari de Girona, fonts del consistori haurien assegurat que s’està redactant el decret però que la persona encarregada de la gestió es troba de vacances, un fet que dilata encara més el procés.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Blanes diu que no sap quan s’acabarà la redacció defintiva, i insisteix en què no pot parlar de terminis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics