URGENT

El juliol deixa un augment de l’atur a Palafolls i als pobles veïns

Compartiu aquesta història

Tot i que a nivell comarcal s’ha disminuït el nombre de desocupats, l’últim mes ha suposat un augment de desocupats a gran part de l’Alt Maresme. A Palafolls la xifra ha augmentat fins les 500 persones. Són 10 més que les registrades a finals del mes anterior, el que suposa un 2% més entre juny i juliol, un dels augments més alts de la zona.

Aquest juliol s’ha tancat amb 26 aturats més que el juliol de l’any passat. És la segona vegada aquest any que les dades interanuals són negatives, ja que el mes de maig i el de juliol han estat es únics amb més aturats en aquest 2019  respecte l’any passat.

Els pobles del nostre voltant també han experimentat augments  del nombre d’aturats en l’últim mes. A stsa Susanna augmenta un 3.3% fins les 156 persones sense feina. A Tordera s’ha apujat en 8 persones, mentre que a Malgrat l’augment ha estat de 3 nous aturats i s’acosta a les 850 persones. A Blanes l’augment ha estat de només 1 persona fins les 2102 sense feina.

Només Pineda s’escapa de l’augment d’aturats i ha aconseguit rebaixar el seu atur en 18 persones, però continua sent la població amb més atur de l’Alt Maresme amb 1739 persones en recerca de feina.

En el global del Maresme, però, els aturats han baixat en un centenar de persones. En 13 de les 30 poblacions de la comarca s’ha reduït el nombre de desocupats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics