La passera no estarà enllestida per l’inici del curs escolar

Un dels plafons en mal estat de la passera - (RP)

Ja fa 2 setmanes que els operaris van col·locar les xarxes de protecció. Un treball previ a l’inici de la substitució del ferm d’aquesta infraestructura que uneix el barri de Sant Lluís i la zona escolar del nostre poble.
L’empresa havia anunciat que una setmana després d’instal·lar aquestes proteccions ja començaria amb la substitució de la fusta del ferm per unes planxes metàl·liques antilliscants, però 10 dies després de la data prevista, encara no han començat amb aquests treballs.
La planificació inicial ja apuntava al fet que la passera no estaria a punt per a l’inici del curs, però aquest retard ja fa que el temps de reparació de la infraestructura ja sigui per més enllà de l’inici del curs escolar, previst pel just d’aquí a un mes, el 12 de setembre.

Tot i això, el regidor d’Obres de Palafolls, Jordi Villaret, explica que la passera té una data límit per finalitzar-se. Quan acabi setembre els treballs haurien d’estar totalment enllestits per poder cobrar la subvenció prevista i que haurà de finançar la despesa.

A hores d’ara el consistori espera que l’empresa encarregada dels treballs tingui a punt les noves planxes metàl·liques. De fet el regidor explica que hi ha dues opcions; la primera començar a desmuntar la fusta actual mentre s’espera les planxes o bé esperar a tenir el nou ferm per iniciar tota l’operació de substitució. Villaret explica que l’Ajuntament no vol corre riscos inecessaris i es mostra partidari d’esperar a tenir tot el material per començar les tasques i tancar l’accés a la passera.

La reparació de la passera té un cost previst de 140 mil €. Uns diners que aportarà la Diputació de Barcelona a través d’una subvenció, tot i que s’estudiarà repercutir el cost a l’empresa constructora de l’equipament, si es demostra que el mal estat del ferm pot ser degut a defecte de muntatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics