Una delegació de palafollencs viatja a Ax per participar a les festes de l’agermanament

Cada mes d’agost la població francesa d’Ax Les Thermes celebra la seva festa de l’agermanament en la que convida als seus pobles agermanats, entre ells Palafolls.

Es tracta d’una festa similar als sopars a la fresca que es fan a Palafolls per la festa major, en la que cada poble agermanat ofereix algun menjar típic de la seva terra. A Ax, però, cada un dels dies està dedicat a un dels seus pobles agermanats i dissabte al vespre la delegació palafollenca oferirà una paella de muntanya per sopar en una gran carpa habilitada al centre de la població francesa. Abans hauran servit menjar típic francès demà al vespre i italià el divendres. Antonio Molina és un dels responsables de la comissió d’Agermanaments de PLF.

De tota manera demà, de bon matí, marxarà la delegació palafollenca, formada bàsicament una dotzena de membres de la comissió d’Agermanaments de Palafolls i la regidora Helena Carles com a representant del nou Ajuntament palafollenc. L’altre dels municipis convidats és Poppi. Es dona el cas que el municipi francès també està agermanat amb la localitat italiana. Una relació nascuda arran de la bona entesa viscuda entre Ax i Poppi en les seves trobades a Palafolls.

Palafolls i Ax les Thermes fa 21 anys que es van agermanar i, per la seva proximitat, cada any s’organitzen intercanvis més o menys periòdics. Els palafollencs viatgen a la localitat francesa cada mes de gener per gaudir de les seves pistes d’esquí a preus avantatjosos i els francesos visiten Palafolls pels volts de Sant Joan per anar a la platja i al parc aquàtic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics