URGENT

La Festa Major escalfa motors i prepara un pregó renovat i amb nou emplaçament

Compartiu aquesta història

Aquest proper cap de setmana començaran a celebrar-se els primers actes previs a la Festa Major d’enguany del nostre municipi, que arrencarà de manera completa a partir de dijous de la setmana vinent amb el pregó.

En una entrevista als estudis de Ràdio Palafolls ahir al vespre, la regidora de Cultura i Festes del consistori, Susanna Pla, acompanyada del tècnic de Cultura, Ricardo Morales, va explicar que el nou equip de govern ha volgut deixar la seva empremta en una programació d’unes festes que reformularan el tradicional pregó i que inclouran algunes activitats noves.

Dijous serà el dia de celebració d’un pregó que, aquest cop, tindrà a la plaça Major com a epicentre inicial. Del seu contingut, però, n’ha transcendit molt poca cosa, ja que la intenció dels organitzadors i de l’Ajuntament és mantenir l’efecte sorpresa.

El que sí que ha volgut assegurar la regidora és que el pregó serà “diferent”, s’ha preparat “des del cor” i es manté la implicació de les persones que, any rere any, n’han format part.

A la mateixa nit del dijous s’encetaran les barraques de l’AlterFesta amb el concert del cap de cartell de la Festa Major, Oques Grasses. Unes barraques que comptaran també amb un Punt Lila contra les agressions masclistes i que oferiran 4 nits de concerts amb diversos grups i estils, i que obriran les formacions guanyadores del Concurs Mosca.

Segons Pla, la inclusió d’un grup punter a la programació musical de la festa ha estat també una de les apostes del nou equip de govern.

Durant tota la festa major es duran a terme propostes participatives com l’Assassí de la Safanòria o la Gimcana, a càrrec de l’Esplai El Pas, la inclusió d’un Correbars per primera vegada -i que avui manté obertes les inscripcions-, així com clàssics que mai falten a la Festa Major, com els Sopars a la Fresca, els concerts de les orquestres Montecarlo i Costa Brava, el Correfoc o l’actuació dels Castellers de l’Alt Maresme.

De cara al dilluns dia 9, la Festa Major se centrarà en propostes familiars, amb tallers i jocs per petits i grans, i tancarà els actes amb el Festival Floïd, el vespre del dimarts dia 10, i la Hissada de la Senyera la diada de l’11 de setembre a la gespa de la Plaça Joaquim Ruyra.

Durant els dies de Festa Major, l’Ajuntament anima a utilitzar l’etiqueta #FMPalafolls19 a les xarxes socials per compartir l’experiència festiva d’aquests dies.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics