Els Mossos alerten dels mètodes dels lladres per detectar pisos buits

Foto: Mossos d'Esquadra
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Mossos d’Esquadra

Actualment, la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra està treballant amb diverses investigacions de robatoris a domicilis on els lladres han deixat marques per saber si hi ha inquilins o no.

Es tracta de petits trossos de plàstic, paper, fils de silicona o cintes adhesives que es col·loquen entre el marc i la porta d’entrada al pis.

Això, segons expliquen els Mossos, els serveis als lladres com a element de vigilància del pis. Si al cap d’un o dos dies el marcador continua al seu lloc, això és un senyal que indica que el pis està buit, i per tant els facilita poder entrar a robar al pis.

Els Mossos han alertat que, actualment, l’ús d’aquest mètode ha augmentat, i el cos s’ha marcat com a prioritat reduir els robatoris amb força a domicili arreu del territori.

Segons la policia catalana, aquest treball intensiu i la col·laboració ciutadana està donant resultats i es manté una tendència a la baixa en aquests tipus delictius.

Segons dades dels Mossos, entre el primer semestre d’enguany i el de l’any passat hi ha hagut un descens generalitzat a la Regió Metropolitana Nord de gairebé el 3% i de gairebé un 5% a tota Catalunya.

Aquesta problemàtica, exposa el cos de seguretat, s’ha treballat des de les unitats especialitzades i les de seguretat ciutadana, coordinadament amb les policies locals, i també des de la prevenció.

Per tal de prevenir els robatoris que es fan utilitzant marcadors, els Mossos demanen a la ciutadania que sàpiga identificar aquests petits elements, i així poder localitzar-los a les portes dels domicilis.

La policia demana a la ciutadania que, en cas de localitzar un marcador a la porta de casa, es truqui al telèfon 112, es retiri l’element de la porta, revisar totes les portes en cas que sigui una escala de veïns i estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics