L’atur s’estanca a Palafolls aquest agost

Segons dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat, les dades de l’atur relatives al passat mes d’agost han deixat una disminució del nombre de persones aturades pràcticament imperceptible a Palafolls.

Actualment al nostre municipi hi ha un total de 498 persones sense feina. Són 2 menys de les registrades durant el juliol, mes en què l’atur va pujar un 2% respecte el mes anterior, situant-se a les 500 persones.

Les xifres actuals mostren un increment de més d’una vintena d’aturats a Palafolls respecte a l’agost d’ara fa un any. La xifra actual de 498 persones en situació de desocupació és la segona millor dada d’aquest 2019, només superada pel registre del mes de juny, que presentava 490 persones a l’atur al poble.

L’atur també ha baixat en altres municipis de l’Alt Maresme, com per exemple a Tordera, on ara hi ha 1.061 persones en situació de desocupació -26 menys que el juliol-, i també Calella, amb 938 persones a l’atur -una vintena menys.

En canvi, hi ha altres poblacions de la nostra zona on l’atur ha augmentat aquest agost. És el cas, per exemple, de Pineda, on es registra un lleuger augment de 9 persones -amb un total de 1.748 desocupats-; Malgrat de Mar, amb el mateix ascens de 9 persones aturades i amb un total de 855 persones en situació d’atur, i també Santa Susanna, on la pujada més tímida -4 persones a l’atur més que les que hi havia el juliol-, i que registra ara 160 habitants en situació de desocupació.

On també ha augmentat l’atur és a la ciutat veïna de Blanes, amb 102 persones més desocupades, i que fa que se superin les 2.200 persones a l’atur en aquest municipi.

En l’àmbit de la comarca del Maresme, les xifres globals mostren una pujada de l’atur. Aquest agost es tornen a superar els 23.200 habitants de la comarca en situació de desocupació, 560 persones més que les registrades el mes anterior.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics