Els joves de Can Batlle fan neteja a l’entorn del Castell dins la jornada de protesta pel canvi climàtic

Avui divendres 27 de setembre s’ha convocat arreu del món una jornada de vaga per protestar contra la situació d’emergència climàtica que viu el planeta.

La vaga s’ha convocat sota el paraigües de la plataforma internacional Fridays For Future, i en diferents ciutats del món, també a Catalunya, s’hi fan avui manifestacions.

A Palafolls, la protesta s’ha traduït en una sortida al Castell, amb l’objectiu de netejar l’entorn natural de la zona.

Un grup d’una quarantena de nois i noies ha pujat a peu, aquest matí, cap al Castell, carregats amb galledes i guants, i s’han posat a recollir les deixalles, residus i brutícia que han anat trobant en aquest entorn natural.

Marta Martí, dinamitzadora de Can Batlle, explicava en què ha consistit la iniciativa.

Entre el grup de joves impulsors d’aquesta iniciativa mediambiental hi havia la Carla i la Laura, que han explicat d’on va sorgir la idea de fer aquesta neteja al Castell, i han avançat que tenen la intenció de tirar endavant altres jornades de neteja com la que ja van dur a terme fa unes setmanes a la llera del riu Tordera.

Segons explica l’Ajuntament de Palafolls, l’acció al Castell respon a la convocatòria que s’ha fet a nivell global per tal de promoure una vaga d’instituts que denunciï la impunitat amb la qual s’està accelerant l’escalfament global i el deteriorament de l’entorn a tot el món.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics