URGENT

Se suspenen les dues curses que organitza el Safir Team al Castell de Palafolls

Compartiu aquesta història

Males notícies pel club palafollenc de muntanya, que aquest passat divendres feia pública la decisió de suspendre la cursa de les 3 Hores Trail del proper 29 de desembre i la Trail Senyor del Castell del mes de març, dues proves que organitzen als entorns del Castell de Palafolls.

En un comunicat, el Safir Team explica que s’han obert camins en una de les propietats privades de la muntanya i que afecten als itineraris de les dues curses.

El club explica que el propietari de la muntanya ha posat una denúncia nomenant a l’entitat com a usuària habitual de la muntanya i que, ara, el cas està en mans dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals.

En declaracions al programa Minut a Minut d’aquesta emissora, un dels membres del Safir Team, Mario Otero, qualifica la situació de «malentès».

Des del club asseguren que ells no són usuaris del camí que s’ha obert i que el propietari assenyala a la denúncia. En aquest sentit, consideren que els responsables d’obrir el camí han actuat sense tenir en compte el fet que la muntanya té propietari i de les conseqüències i gravetat de l’acció en un espai que, a més, està protegit.

Des del Safir Team lamenten que tot plegat perjudica molt a l’entitat, que treballa sense ànim de lucre per preparar els seus esdeveniments, ara suspesos i pels quals hauran de retornar els imports de les inscripcions que ja havien rebut. En aquest sentit, el club palafollenc diu que no es veuen preparats, en aquest temps de marge, per poder assumir un canvi de circuit, de població o per poder buscar altra alternativa.

Tot i així, des del club asseguren que lluitaran per superar aquesta situació i perquè es faci un bon ús del bosc.

Des del Safir Team esperen que la situació es pugui resoldre i poder continuar organitzant les proves amb normalitat, i agraeixen també la comprensió als corredors, clubs pròxims i empreses col·laboradores, així com a l’Ajuntament de Palafolls per intentar buscar solucions.

Comunicat del Safir Team – Facebook Safir Team

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics