La manca d’efectius fa disminuir el servei de ginecologia a Palafolls

Actual CAP de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Al ple del passat dijous a l’Ajuntament de Palafolls, el grup del PSC, a l’oposició, va preguntar al govern per la situació del servei de ginecologia al CAP de salut del municipi.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls s’ha explicat que, actualment, diferents situacions eventuals i imprevistes han fet reduir el nombre d’efectius per poder donar cobertura al servei.

Ester Tarradas, directora de l’àrea, ha explicat en declaracions a aquesta emissora que la situació s’ha produït degut a baixes, excedències i altres situacions que no s’han pogut preveure i que s’han produït alhora, i que no només han fet reduir el personal de ginecologia del CAP palafollenc sinó també de tota la zona.

En aquest sentit, Tarradas argumenta que trobar professionals sanitaris al territori per poder cobrir aquestes baixes és complicat, i puntualitza que en cap cas s’ha deixat de donar el servei de ginecologia.

La directora de l’ABS Malgrat-Palafolls afegeix que sí que s’ha mantingut, un cop per setmana, el servei de llevadores, i espera que es pugui anar recuperant la freqüència del servei de ginecologia a mesura que es vagin cobrint les baixes, una situació que preveu que es produeixi aviat.

Tarradas explica també que, damunt la taula, hi ha la possibilitat que es modifiquin els dies de visita i el tipus de freqüència del servei. Una modificació que, segons puntualitza la directora de l’àrea sanitària, s’aplicaria no només al nostre municipi sinó a tot el territori.

Des de l’ABS Malgrat-Palafolls es preveu també que es pugui oferir el servei d’una treballadora social un cop a la setmana al CAP de salut palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics