URGENT

Recullen 1.500 Kg de residus en la Jornada de Neteja Ciutadana als Padrets

Compartiu aquesta història

Una 50a de persones, la majoria veïns del barri de Massaneda, han participat aquest diumenge en una iniciativa participativa per a la neteja d’aquest petit turó situat a Blanes.

Al llarg de prop de dues hores, els voluntaris s’han desplegat per tota la penya en l’operatiu equipats amb guants i bosses d’escombraries per retirar tota classe de residus d’aquest petit turó situat al barri de Sa Massaneda.

Abans de començar la neteja, s’ha fet una breu explicació de l’operatiu. Allí diversos caps tècnics han alliçonat als voluntaris i voluntàries com procedir i s’han distribuït els equips de treball per no duplicar la feina.

Al final de la jornada s’han recollit més de 1.500 kg de residus. Majoritàriament es tractava de mobles i estris abandonats de gran volum: fins i tot hi havia restes d’un sofà, matalassos i cadires. Bona part s’amuntegaven al cim de la penya, a l’antic dipòsit d’aigua circular conegut popularment com ‘la banyera’, que es feia servir per regar el jardí que antigament hi havia a la zona. També s’ha recollit llaunes, ampolles, embolcalls de llaminadures, etc.
La neteja ha comptat amb l’ajuda d’un bomber fora de servei que, proveït de material d’escalada, s’ha despenjat pels talussos d’accés més perillós al voltant de la penya des d’on ha pogut retirar matalassos, o restes de cadires i altre tipus de material.

La recollida ha acabat pels volts de quarts d’una del migdia i s’ha regalat als voluntaris una bossa de cotó reutilitzable per anar a comprar o per a d’altres usos, amb el lema de la neteja ciutadana que es va fer el passat 3 de novembre: ‘Mou-te pel Mar’.

Un camió del servei de neteja i recollida de residus s’ha endut les deixalles al seu destí de reciclatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics