URGENT

Palafolls prepara un nou curs d’autocompostatge

Compartiu aquesta història

Serà el proper dimarts quan es farà aquest nou curset adreçat a persones interessades a poder fer autocompostatge a casa seva. Es tracta d’aprendre a aprofitar les restes de cuina i de jardí que es generen a la llar per tal de transformar-ho en adob naturalper alpropi jardí o plantes.

De fet, l’autocompostatge és el que sempre s’ha fet en els femers, on els pagesos produïen el seu propi compost barrejant els fems del bestiar i les restes de la collita. D’aquesta manera obtenien un fertilitzant orgànic per aplicar als camps.

L’Ajuntament de Palafolls fa anys que promou l’autocompostatge i ho fa organitzant cursos periòdics i bonificant també econòmicament aquells que facin aquesta pràctica.

El curs de la setmana que ve serà el cinquè que organitza el consistori, el segon aquest any. En aquest cas serà entre setmana i en horari de tarda, ja que començarà a les 18h de la tarda. Els assistents a aquest curs, i que siguin residents a Palafolls, disposaran, a més, d’un compostador gratuït per tal que puguin fer adob a casa seva.

A més, les persones interessades poden sol·licitar gratuïtament a l’Ajuntament una biotrituradora per tal d’esmicular a casa les restes més grans de poda i jardineria de fins a 5 cm de diametre.

Totes aquelles llars que estiguin fent autocompostatge poden optar també a bonificacions fiscals. En concret a un descompte de fins el 50% de la taxa d’escombraries, sempre i quan es disposi d’un compostador a l’habitatge i que porti en funcionament com a mínim un any.

Les bonificacions s’han de demanar s’han de presentar a l’Oficina de Recaptació de la Diputació de Barcelona a Malgrat o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palafolls. Hi ha temps fins l’1 de març de cada exercici.

Per participar al curs del proper dimarts, que de nou és gratuït, s’ha de fer inscripció prèvia a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Palafolls, al telèfons de l’Ajuntament o per correu electrònic a residus@palafolls.cat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics