Els drons no poden volar a tota la zona sense coordinació de l’Aeròdrom de Palafolls

Àrea d'exclusió de drons
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Àrea d’exclusió de drons

L’afició a les fotografies aèries és cada cop més estesa i això implica fer volar drons amb càmeres incorporades. Però els drons no són joguines, sinó que són considerats aeronaus no tripulada, pilotada a distància per control remot.

Tot i que no cal cap llicència pel seu ús recreatiu, si cal respectar tot un seguit de normatives de seguretat.
En aquest sentit no es pot fer volar drons en espais aeris controlats i a menys de 8 km de qualsevol aeròdrom o aeroport. Això implica que en tot Palafolls, Malgrat, Tordera i Blanes està prohibit fer volar drons per la presència de l’aeròdrom de Palafolls.

En aquest sentit, però, des del camp de vol palafollenc s’explica que es pot demanar i coordinar el vol de drons a tota aquesta àrea si se sol·licita. En Pere Roura és el responsable de l’Aeròdrom de Palafolls.

El vol no autoritzat d’aquest tipus d’aparells pot molestar les operacions habituals de l’aeròdrom, per la qual cosa es fa necessari coordinar el seu ús amb el controlador aeri de la zona, en aquest cas el camp de vol del nostre municipi.

De fet ja s’avisa que a partir d’ara es denunciarà qualsevol dron o fotografia aèrea a feta sense la coordinació de l’aeròdrom de Palafolls, davant l’incompliment de la normativa i amb la intenció de mantenir la seguretat dels vols d’aeronaus tripulades al nostre voltant.

Roura ja s’ha posat en contacte amb els ajuntaments propers i d’altres productors de vídeos aèries per informar-los de la normativa.
Fins i tot, tot i estar fora d’aquest radi de 8km de l’aeròdrom de Palafolls hi ha tot un seguit de normes que cal seguir. Per exemple, no es pot perdre de vista mai el dron i mai podrà volar per sobre dels 120 i mai per sobre de l’obstacle més alt a un radi de 150m.
A més, si el vol és per fer fotografies o vídeos cal complir la Llei de Protecció de Dades, del dret a l’honor, de la intimitat, la pròpia imatge i les restriccions de pressa d’imatges aèries.
Podeu consultar el mapa d’exclusió de vol de drons al nostre web, ja que també afecta part de Lloret o Santa Susanna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics