URGENT

Insten a la Generalitat a estudiar un carril bus entre Blanes i Lloret

Compartiu aquesta història

El Parlament insta el Departament de Territori i Sostenibilitat a estudiar la possibilitat de construir un carril bus que uneixi els municipis de Blanes i Lloret de Mar. Ho fa a proposta dels Comuns i recuperant un projecte que ja es va valorar fa 10 anys i que fins i tot té un projecte redactat en fa 6, però va quedar aturat per falta de finançament.

El projecte, d’uns 30 milions d’€, preveia ampliar la carretera GI-682 per fer un carril bus entre els dos municipis de la comarca amb un total de 8 parades.

Els comuns han defensat que aquesta actuació fomentaria «l’ús del transport públic» a la vegada que es resoldria part del problema de mobilitat que hi ha entre Blanes i Lloret.

Esquerra Republicana va demanar que el Govern estudiï la construcció d’una «plataforma segregada» en comptes del carril bus projectat fa deu anys. Aquest projecte consisteix en la construcció d’un carril separat de la calçada, que a vegades passa pel mig de les rotondes i a vegades també compta amb prioritat de circulació en els semàfors per tal de fer més fluïda la circulació d’aquest carril preferent.

D’aquesta manera, en cas que hi hagi molt de trànsit, els busos poden circular sense problemes, ja que es troben en plataformes diferents.

El Parlament va aprovar unanimitat. Una unitat parlamentària que no es va veure a l’hora de parlar sobre el perllongament de l’autopista entre Tordera i Lloret.

Catalunya en Comú Podem va demanar anul·lar el projecte que ara està aturat cautelarment per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La CUP va donar suport als comuns en demanar que s’aturi aquesta infrastructura que troben cara i que no s’ajusta a les polítiques de sostenibilitat. La resta de grups van recordar que l’ampliació d’aquesta carretera ja s’ha debatut en diverses ocasions i que la majoria dels grups actuals hi estan a favor.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics