URGENT

Augmenten un 5% les vacunacions contra la grip

Compartiu aquesta història

A Palafolls, com arreu, la campanya contra aquesta malaltia va començar ja fa diversos mesos, i actualment ja es dóna per acabada.
Durant els darrers dies, el CAP de salut de Palafolls ha començat a rebre els primers casos de persones afectades per la grip, principalment infants, als quals els arriba primer la malaltia i posteriorment es transmet a altres grups d’edat, com la gent gran.
Des de l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls es mostren satisfets, enguany, del desenvolupament de la campanya de la grip. Marta Azuara, infermera del CAP palafollencs, ha explicat a aquesta emissora que aquest cop s’ha registrat un increment en el nombre de vacunacions, que han pujat un 5%.

Tot i que, oficialment, la campanya de la grip ja es dóna per acabada, les persones que encara no s’hagin vacunat contra aquesta malaltia poden continuar fent-ho demanant cita al seu centre sanitari.
Azuara, però, aclareix que l’efectivitat de la vacuna no serà tan alta, ja que es necessita una antel•lació mínima de dues setmanes perquè el pacient pugui tenir immunitat.
La infermera afegeix també que, aquest hivern, s’han registrat dues tipologies de grip -la A i la B-, però aclareix que la vacuna és efectiva per les dues variants.

La vacuna contra la grip es pot administrar a qualsevol mena de persona, sempre que no hi hagi cap contraindicació mèdica, i cada any es recomana especialment als considerats com a “grups de risc”, com són la gent gran, malalts crònics, dones embarassades o professionals de la salut que treballen exposats al virus, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics