Sant Genís renova el vot de vila a Sant Sebastià

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana Sant Genís ha celebrat la seva festa petita en el marc de la renovació del vot a Sant Sebastià, el sant protector dels palafollencs del segle 17 contra la pesta.

La festa ha inclòs l’habitual programa d’activitats que ha tornat a girar entorn d’una programació familiar i per a totes les edats.
Dissabte es va fer una sortida per descobrir Vallplana a partir d’una de les rutes incloses al llibre “Palafolls, Pas a Pas” i a la tarda l’animació infantil que enguany va tenir menys públic que en altres ocasions, però que va fer les delícies dels qui van acompanyar l’actuació amb balls i contes. Un cop acabada es va fer una xocolatada i es va començar a preparar el sopar popular amb més d’un centenar de comensals no només de Sant Genís, sinó també de la resta del municipi o poblacions veïnes.

Ahir diumenge els actes van començar amb l’ofici solemne a l’església romànica, el mateix lloc on es van reunir els palafollencs fa més de 300 anys per demanar protecció als sants contra la pesta. Durant la missa es va renovar el vot de vila. Va ser el regidor de patrimoni, Aleix Freixa, qui va ressaltar la perseverança dels santgenisencs a l’hora de preservar les seves tradicions com ara la renovació del vot des del 1652 o el contrapàs.

Després de la missa es va fer una ballada de sardanes dins el local social amb la Cobla Palafolls. Les festes de Sant Sebastià van acabar al vespre amb la cantada d’havaneres del grup Les Anxovetes.
Els actes de la Festa Petita de Sant Genís van comptar amb un nombre similar de participants respecte d’altres anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics