URGENT

La planta potabilitzadora no funciona i es demana racionalitzar l’ús d’aigua

Compartiu aquesta història

El desbordament del riu Tordera ha afectat a la planta potabilitzadora de l’Alt Maresme, situada a Palafolls.

El cabal creixent del riu ha obligat a aturar l’activitat en aquesta planta, que tot i que les seves instal·lacions no estan inundades, sí que ho estan els pous situats a la llera del riu.

L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat que pot garantir fins a 60 hores d’abastiment.

Des de Sorea, companyia que gestiona la planta, i també des d’institucions, com el mateix Ajuntament de Palafolls, s’ha fet una crida a la ciutadania a fer un consum mínim d’aigua i que s’evitin “consums extraordinaris”.

A banda de Palafolls, les afectacions també es produeixen a Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta.

Susanna Pla, 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafolls, explicava aquesta tarda quina era la situació de la planta potabilitzadora.

Tot i que en un primer moment s’havia informat d’una possible contaminació de l’aigua, SOREA ha subratllat que l’aigua que s’està subminstrant a la població té “l’absoluta garantia sanitària”.

Ara la planta potabilitzadora treballa rebent aigua de la dessalinitzadora de Blanes, que funciona amb limitacions per no comprometre la integritat de la canonada de captació d’aigua salada.

La situació de la planta potabilitzadora ha començat a notar-se, també, als supermercats de Palafolls, on en alguns casos s’han esgotat les existències d’aigua embotellada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics