URGENT

Els pagesos de la zona preveuen estar diversos mesos sense poder treballar

Compartiu aquesta història
Foto: RP

Els efectes del temporal Glòria al sector agrícola de Palafolls tindran conseqüències que s’allargaran entre 4 i 5 mesos. Aquesta és una de les conclusions que s’han transmès des de la Cooperativa Conca de la Tordera, que aglutina diversos agricultors de la zona.

Antoni Pla, president de la cooperativa, ha explicat després de la reunió amb la consellera Teresa Jordà que ara cal recuperar l’espai agrícola per així reactivar l’activitat econòmica.

En aquest sentit, Pla demana al Govern que actuï per minimitzar els efectes que tindrà per molts pagesos de la zona el pas del temporal, i que pot obligar a tancar el negoci a alguns d’ells.

Pla xifra entorn al 80% els cultius que han resultat afectats pel desbordament del riu. En aquest sentit, tots els cultius que estaven situats prop de la Tordera han perdut la totalitat dels productes.

Una situació que, conseqüentment, complica també els compromisos comercials dels agricultors de la cooperativa. El president ha explicat que ja es posaran en contacte amb altres productors del territori per poder subministrar el mateix producte de proximitat.

De moment, la Cooperativa Conca de la Tordera encara no té quantificat el nombre de pagesos afectats, però es preveu que aquesta xifra es conegui de cara a properes jornades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics