Jordà assegura que es treballa amb el sector agrari per restablir el més aviat possible el territori

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha visitat aquest migdia el nostre municipi. Jordà ha visitat sobre el terreny les afectacions als cultius de Palafolls després del pas del temporal Glòria, que ha deixat importants pèrdues en aquest sector econòmic a tota la zona de la Baixa Tordera.

Acompanyada de l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i d’altres autoritats de la zona, la titular d’Agricultura s’ha passejat per la zona de la planta potabilitzadora i també dels cultius afectats pel desbordament del riu, desplaçant-se posteriorment a la Cooperativa Conca de la Tordera, on s’ha fet una reunió amb diversos representants del sector agrari.

En declaracions a aquesta emissora, Jordà ha dit que cal restituir el més aviat possible la capacitat productiva de la zona. Segons Jordà, el cal és “refer el paisatge”.

Durant la trobada sobre le terreny, els pagesos han afirmat sentir-se “abandonats”, assegurant que no s’atén la llera del riu ni la Tordera i que l’ACA “no ajuda”. A la vegada, els agricultors demanen reprendre l’activitat.

La consellera Jordà assegura que la forma de treballar del Departament és la gestió conjunta amb el mateix sector agrícola. Tot plegat, es tradueix ara en retirar els sediments, tornar a perimetrar i tornar a disposar de les infraestructures de regadiu necessàries per continuar l’activitat.

Pel que fa a la possibilitat de declarar l’indret com a “zona catastròfica”, Jordà explica que això té uns avantatges i uns inconvenients que cal estudiar amb els municipis afectats.

Les primeres aproximacions de les xifres de terreny afectat parlen de 800 hectàrees en total a la zona de la Tordera, de les quals 320 són conreu.

Paral·lelament a aquesta visita, el president a la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, han visitat també aquest matí la nostra zona. En concret, han estat a Tordera i posteriorment a Blanes. En aquest últim municipi s’han reunit amb l’alcalde, Àngel Canosa, així com amb l’alcaldessa de Tossa de Mr, Immaculada Colom, i els tinents d’alcalde de Lloret, Albert Robert i Jordi Sais.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics