URGENT

Els bidons blancs arrossegats per la riuada no contenen cap producte contaminant i no suposen cap perill

Compartiu aquesta història
Foto: RP

El riu Tordera ha arrossegat una gran quantitat de sediments naturals i també de residus de tota mena. Entre aquests, destaquen diversos bidons blancs amb una protecció metàl·lica.

Després del temporal ha aparegut una quantitat important d’aquests recipients a la zona de la Baixa Tordera. Es tracta de bidons gestionats per una empresa situada a Fogars de la Selva que es dedica a la recuperació d’aquests elements industrials. Anteriorment havien contingut productes químics, però un cop recuperats ja es poden reutilitzar de nou sense cap problema.

Jordi Mir, encarregat de l’empresa, ha explicat a aquesta emissora que el riu va endur-se bona part d’aquests bidons, però ha avisat que no suposen cap risc, malgrat tinguin una etiqueta d’alerta.

En aquest sentit, afirma que no cal cap mena de preocupació pel seu contingut, ja que es tracta de recipients buits i nets.

Mir no ha pogut concretar la xifra exacta de bidons que han estat arrossegats pel riu, però calcula que són entorn als 1.000 o 1.500.

El treballador explica que la majoria d’aquests contenidors s’han quedat a la part del riu propera a l’autopista, però d’altres els continuen buscant i recuperant riu avall. Una tasca que, assegura, els comportarà ara molta feina.

Aquest tipus de bidó és també utilitzat pel sector agrícola, un sector especialment afectat a la nostra zona pel pas del temporal Glòria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics