Es comença a actuar per recuperar l’accés a les zones afectades pel temporal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Palafolls continua treballant per recuperar una certa normalitat després del pas del temporal Glòria, que ha deixat un rastre de desenes d’hectàrees de conreu i altres àmbits afectades per la sedimentació i la inundació de l’aigua.

Francesc Alemany, alcalde de Palafolls, ha explicat a aquesta emissora que una de les actuacions prioritàries ara és treballar per recuperar l’accés a les zones del sector agrícola que han quedat més afectades pel temporal, per tal de poder accedir i fer una valoració dels danys ocasionats.

A la vegada, Alemany també ha assegurat que cal treballar al camp de vol, que fins ahir encara es trobava totalment cobert per la Tordera i que ha patit serioses destrosses pel desbordament.

LAjuntament de Palafolls ja ha contractat des d’avui divendres a la maquinària que s’ha posat a treballar per poder retornar l’accés a aquestes zones.

L’alcalde ha explicat que ara es continua treballant amb els tècnics municipals per valorar les actuacions a d’altres zones inundades del municipi, com el parc fluvial. Ja ahir dijous es va estar treballant també en l’àmbit de la vialitat, en carrers enfangats, i també en zones com Sant Genís, on la carretera ha quedat afectada pel pas de la riera.

D’altra banda, durant la visita ahir de la consellera d’Agricultura Teresa Jordà es va posar damunt la taula l’opoció de demanar que es declari la zona catastròfica. Aquest és un punt que, segons explica l’alcalde de Palafolls, es continuarà estudiant.

En aquest sentit, Alemany considera que cal escollir l’opció que aporti més beneficis per la recuperació del territori, i puntualitza que el fet de declarar la zona catastròfica no és cap garantia que això s’aconsegueixi.

L’Ajuntament de Palafolls continua avui treballant per conèixer l’afectació real de les diverses finques agrícoles del municipi, que han rebut de forma diferent les afectacions del temporal i del conseqüent desbordament del Tordera.

Paral·lelament, l’Ajuntament calcula que en una setmana es puguin tornar a reprendre les obres del camí de la Ginesta, també afectades per la borrasca.

Des del consistori s’ha aprofitat per agrair públicament a la tasca dels serveis municipals com la Brigada o la Policia Local, així com la resta de treballadors públics, per la seva actuació durant aquests dies de temporal.

 

L’activitat a les escoles torna a la normalitat

Després d’una setmana complicada amb suspensions de classes als centres educatius de Palafolls, avui l’activitat ha retornat al seu curs habitual al municIpi.

Les dues escoles de Palafolls, Mas Prats i Ferreries, l’Institut de la Font del Ferro i la Llar d’Infants Palafollets han reprès avui divendres les classes.

A la vegada, s’han reactivat també els centres i instal·lacions municipals aturades les últimes hores.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics