La xifra dels danys del temporal Gloria a Palafolls no estarà per sota dels 5 milions d’euros

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Així ho ha confirmat a aquesta emissora l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, després d’uns darrers dies en què els serveis municipals han estat treballant per poder comptar amb primera valoració aproximada de l’afectació.

Des del consistori s’assegura que el nivell d’impacte del temporal ha estat “elevat”, i que a hores d’ara encara es treballa per conèixer l’abast definitiu dels danys. Malgrat tot, l’alcalde de Palafolls ha explicat que, segons càlculs dels serveis tècnics, la xifra de l’afectació de la borrasca Gloria a l’espai públic del municipi se situaria, almenys, en els 5 milions d’euros.

Alemany ha recordat que aquesta xifra correspon a l’àmbit públic, i que a nivell de danys globals cal sumar-hi també l’afectació del sector privat, on l’agricultura n’ha resultat especialment perjudicada.

L’alcalde explica que la part més afectada pel temporal ha estat l’entorn del riu, que va desbordar. Ara cal refer tota aquesta zona, on ja s’està treballant, i on es vol actuar també d’una manera que permeti evitar futurs episodis similars al del Gloria.

Des del consistori palafollenc ha informat que s’està treballant en actuacions immediates, com és l’accés als camins a les zones més afectades o la reparació de la zona de just a sota l’autopista, on el riu va desbordar i va suposar l’afectació de tota la zona del pla de la Ginesta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics