Els pagesos consideren que cal demanar la zona catastròfica després del temporal

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Palafolls

Des de fa diversos dies es van duent a terme reunions entre les administracions i sectors afectats pel pas de la borrasca Gloria ara fa una setmana.

Ahir dilluns, tots els agricultors palafollencs afectats per la llevantada van reunir-se amb Unió de Pagesos per posar en comú les afectacions i valorar quins són els propers passos que cal seguir.

Miquel Riera, responsable de l’Horta Pla De Munt de Palafolls, un dels negocis seriosament afectats pel temporal, ha explicat a aquesta emissora que la reunió va servir per rebre assessorament sobre els passos que cal seguir per poder demanar l’ajuda necessària i afrontar la situació.

En aquest sentit, Riera explica que es treballa perquè l’espai es declari zona catastròfica.

La trobada d’ahir ha anat seguida, aquest matí, d’una altra reunió a l’Ajuntament de Palafolls, en què el sector agrari s’ha reunit amb l’alcalde, Francesc Alemany, i en què s’ha traslladat la necessitat d’optar per la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, el nom que oficialment rep la consideració de zona catastròfica.

Des de l’Ajuntament s’estudia la idoneïtat d’aquesta opció i també si es pot compatibilitzar també amb altres àmbits des d’on poder rebre ajudes.

Riera insisteix en què aquesta és la millor opció pel sector agrari, ja que en molts casos no existeix cobertura d’assegurances, i espera que s’intenti rebre ajudes també de tots els àmbits possibles per fer front a les despeses que ha comportat el pas del Gloria.

Els pagesos demanen que l’administració posi fil a l’agulla per afrontar els efectes del temporal, i consideren que des del Govern català s’està “corrent massa” a l’hora d’afrontar la situació, com si “s’ho vulguessin treure de sobre”.

Per tot plegat, els pagesos demanen comprensió davant d’una situació que, en molts casos, encara no els ha permès fer valoració real de danys per la dificultat d’accedir als cultius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics