El sector de la flor quantifica les destrosses del Gloria en 2.5 milions d’euros

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els viveristes del Maresme també fan balanç dels danys provocats pel pas del temporal Gloria a la comarca, amb unes primeres estimacions que ja superen els 2,5 milions d’euros de pèrdues. L’afectació, segons el Gremi de Viveristes de Barcelona, ha estat “molt generalitzada” a tot arreu, sobretot per l’efecte del vent, que ha provocat desperfectes en instal·lacions i cultius exteriors.

Hi ha casos, però, en els que els negocis, directament, s’han vist obligats a tancar. És el cas de l’empresa Florinova, a Palafolls, que es veu obligada a abaixar la persiana i abandonar la finca que han treballat en els últims anys a tocar de l’antic Molí de la Pedrera.

Alfons Floriach, propietari d’aquesta explotació de plantes ornamentals, explica que de matinada el vigilant de les instal·lacions els va alertar de la inundació dels hivernacles, i a qui la Policia el va avisar que el riu s’havia desbordat.

Un cop vistos els danys, Floriach assegura que és inviable tornar a engegar el negoci.

L’aigua de la Tordera va arribar fins uns alçada d’1,8 metres dins els hivernacles de Florinova, afectant la totalitat de les instal·lacions.

Floriach explica que ara s’està intentant recuperar, almenys, una part de la maquinària, i que l’estan traslladant a un hivernacle que tenen a Vilassar de Mar. Ara intentaran vendre a preu de cost les instal·lacions que es pugui i recuperar el terreny de la finca.

Sobre la possibilitat d’ajuda si es declara la zona catastròfica, Floriach no sap del cert si acabaria essent efectiu.

Floriach assegura també que, a banda de la reunió amb l’Ajuntament de Palafolls, cap administració s’ha posat en contacte amb ell, fet que lamenta.

Des del Gremi de Viveristes asseguren que les pèrdues són “catastròfiques” i “milionàries”, i que la zona de l’Alt Maresme és sense dubte la més afectada de la comarca pel que fa a cultius.

A més, segons ha detallat a l’ACN el secretari tècnic del Gremi, Pol López, la destrossa ha arribat en un moment molt important per al sector, a les portes de la campanya de primavera i amb tots els cultius a ple rendiment per fer front a una intensa campanya de vendes que ara es veurà greument afectada.

 

ACN/Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics