Augmenten les vendes de mascaretes filtrants pel temor al coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En els últims dies són moltes les farmàcies que ja no disposen de les mascaretes filtrants que cobreixen boca i nas. De fet els proveïdors no tenen existències per satisfer les demandes que els arriben.
El temor a la propagació del coronavirus ha fet que moltes persones s’hagin acostat ales farmàcies més properes per comprar aquest producte que habitualment no acostuma a tenir molta demanda, pel que les farmàcies no acostumen a tenir-ne molt estoc.

És el que ha passat a la Farmàcia Moner de Palafolls. Habitualment se’n venen algunes unitats al mes, però aquesta setmana hi ha hagut més demanda de l’habitual fins exhaurir les existències que abans haurien durant alguns mesos. Ho explica Marc Freixa responsable de l’establiment.

De fet actualment no hi ha mascaretes en cap de les farmàcies de Palafolls, que han acabat existències en els últims dies en un degoteig constant de clients.
A la Farmàcia Polo han detectat també com algunes compres les han fet persones xineses per tal d’enviar-les als seus familiars a la Xina, on també s’estan exhaurint.
A mitjans de desembre van aparèixer els primers casos del coronavirus a la Xina i es va veure que els pacients afectats treballaven o visitaven amb freqüència el mercat de marisc i carn de Huanan, on es venen també animals vius. Els principals símptomes de les malalties provocades per coronavirus són semblants als d’una grip; amb febre, dolor i malestar general i problemes respiratoris però més intensos que un episodi gripal.
El coronavirus pot ser transmès per animals com el dromedari o ratpenats infectats, però també per via oral o nasal, pel que les recomanacions són les habituals; distància prudencial, higiene i cobrir-se a l’hora de tossir.

Ara com ara es treballa en la recerca d’una vacuna efectiva per aquest cas de coronavirus. Hi participen investigadors catalans, i ja s’ha identificat la regió concreta de la proteïna que seria clau per fer una vacuna.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics