S’inicia una nova campanya de prevenció de malalties oculars

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’ahir dilluns, i sense previ avís, s’ha tornat a engegar una nova campanya de prevenció de patologies oculars. Una unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres estarà tota la setmana al Fòrum Palatiolo, davant del MiD, per atendre als veïns palafollencs com ja ha passat en anteriors ocasions. De fet és la tercera vegada que aquesta unitat oftalmològica visita Palafolls.
L’objectiu de la campanya és fer una primera revisió per detectar possibles casos d’afectacions a nivell ocular. Si fos el cas, des de la unitat mòbil es deriva a la persona cap al seu metge per tractar la patologia.
Fermí Bartolí, tècnic de prevenció de la unitat mòbil, explica que en el cas de la degeneració macular no és possible la cura però sí que es pot alentir l’afectació, mentre que en el cas del glaucoma es pot arribar a aturar.

La unitat de reconeixement i prevenció de patologies oculars va passar per Palafolls per última vegada ara fa gairebé dos anys, amb la intenció de tornar-ho a fer l’any passat, però la campanya es va acabar ajornant fins a aquesta setmana.
L’atenció es realitza de 10 del matí a 2 del migdia i de 3 a 5 de la tarda, i no cal cita prèvia. La regidora, però, aclareix que l’atenció oferta està prevista per un total de 24 persones cada dia, pel que a finals de setmana s’haurà atés a més de 120 palafollencs. En aquest sentit, si es fa cua i no es pot ser atès, des de la unitat es dóna la possibilitat d’escollir una altra data i hora per fer la revisió.
La prevenció és molt important per detectar aquestes malalties que no ofereixen símptomes fins a ja produir efectes irreversibles.
La Mercè és una de les persones ateses aquest matí per la unitat mòbil.

El glaucoma és considerat com a segona causa de ceguera al món, segons l’Organització Mundial de la Salut. Es calcula que, a l’Estat espanyol, al voltant d’1 milió de persones pateixen glaucoma i que, la meitat, no ho saben.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics