Palafolls comença l’any registrant una nova pujada de l’atur

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat, fetes públiques aquest dimarts, mostren un nou increment en el nombre de persones desocupades al nostre municipi.

Aquest gener s’ha registrat un total de 614 persones sense feina. Són 13 veïns més que la dada registrada a l’últim mes del 2019. D’aquesta manera, Palafolls enceta l’any amb una nova pujada del nombre de persones a l’atur, després que fa un mes se superés la barrera dels 600 habitants en situació de desocupació.

La xifra actual torna a ser la més alta des del gener d’ara fa dos anys, quan eren 625 els palafollencs i palafollenques sense feina.

Aquest cop, i a diferència del desembre, l’increment de l’atur sí que s’ha registrat també en altres poblacions de la zona de l’Alt Maresme, com Malgrat de Mar o Tordera. En el primer cas, es registren ara 19 persones més sense feina –en total, 1.178-, mentre que en el segon municipi són 37 les persones que se sumen als 1.193 en recerca de feina.

En el cas de Pineda, però, l’atur ha registrat una disminució. Ara el municipi registra un total de 2.227 persones en situació de desocupació, 19 menys que el desembre.

Una reducció que també s’ha registrat a Santa Susanna, però més tímidament –ara són dues persones menys a l’atur, amb un total de 199 desocupats- o a la població veïna de Blanes, on l’atur s’ha reduït en 23 persones, registrant un total de 2.797 habitants en recerca de feina.

Les dades d’aquest gener a nivell comarcal també mostren una reducció de les persones a l’atur en el global del Maresme. En concret, la rebaixa ha estat de 31 persones, situant la xifra total en 24.850 maresmencs i maresmenques en situació de desocupació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics