La Generalitat destinarà 11 milions d’euros per pal·liar els danys del Gloria al sector agarari i pesquer

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Així ho ha anunciat el Govern català, que actualment continua avaluant les afectacions del Gloria i analitzant les actuacions que cal dur a terme per recuperar la normalitat i garantir la seguretat davant de nous possibles episodis.

Es tracta d’una primera partida d’11 Milions d’euros provinents del fons de contingència i que es destinaran a donar resposta als danys agraris i pesquers i que, segons ha explicat el govern, es concretaran a través de línies d’ajuts i préstecs tous.

Segons el càlcul realitzat pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació les zones més afectades han estat del Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter i també l’horta de la llera de la Tordera, entre ella la de Palafolls.

En aquest cas s’ha calculat una afectació total de 326 hectàrees de conreu a Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls. Principalment s’ha afectat als cultius d’enciam, patata, civada i escarola.

Demà al matí, al Mercat de la Flor de Vilassar de Mar, tindrà lloc una reunió entre el Departament, sindicats i cooperatives en què es concretaran les ajudes i les actuacions.

Antoni Pla, president de la Cooperativa Conca de la Tordera, es mostra esperançat i també a l’espera del que se’ls expliqui demà a la trobada.

Posteriorment a la reunió del matí a Vilassar, des de la Cooperativa Conca de la Tordera es reuniran també demà a la tarda amb els socis per traslladar-los el contingut de la trobada amb el Govern, sindicats i cooperatives.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics