Palafolls convoca una jornada de neteja a l’entorn del riu afectat pel temporal

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Seguint l’estel·la de municipis veïns com Malgrat de Mar o Blanes, que en els darrers dies han realitzat jornades per netejar les seves platges, l’Ajuntament de Palafolls ha fet anunciat en les darreres hores la posada en marxa d’una neteja voluntària.

Serà aquest diumenge al matí, i segons ha informat el consistori se centrarà en 3 zones concretes: el Pla d’en Bigas, el Pla de la Ginesta i el Gorg dels Cans.

Amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament de Palafolls ha volgut formalitzar i canalitzar l’ajuda rebuda per part de la ciutadania que, voluntàriament, s’ha anat inscrivint a una borsa de personal per poder ajudar en les tasques de neteja.

Susanna Pla, 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafolls, ha explicat que pel que fa als terrenys de propietat privada, el consistori s’ha posat en contacte amb els propietaris per poder gestionar de forma eficient i correcta la tasca dels voluntaris. Pel que fa als espais públics, Pla ha explicat que la intenció és ordenar els residus que ha deixat el riu, per posteriorment traslladar-los a la deixalleria o gestionar-los com calgui.

Per participar en la jornada de neteja i a la Borsa de Voluntaris, cal omplir un formulari de sol·licitud de voluntariat disponible al web de l’Ajuntament i adjuntar-lo en una instància genèrica. Tot plegat començarà a les 9 del matí i s’allargarà fins passada la 1 del migdia.

La 1a tinent d’alcalde ha demanat responsabilitat a les persones que vulguin participar en la jornada de diumenge, que dividirà les tasques en trams i on hi haurà diferents encarregats que gestionaran l’acció.

L’Ajuntament recomana que les persones que participin en aquesta jornada voluntària de neteja portin calçat còmode i adequat per l’activirat, pantalons llargs i, si és possible, guants. A la vegada s’ha demanat també que, si s’assisteix a la neteja amb infants, els adults en siguin responsables en tot moment per evitar riscos innecessaris, ja que la zona és plena de residus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics