URGENT

Es publica el calendari comercial 2020 de Palafolls

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls ha fet públic aquest dimarts el nou calendari comercial d’enguany. Es tracta d’una eina especialment útil pels comerciants del municipi, ja que els permet conèixer els horaris d’obertura i tancament dels establiments, els dies festius i els períodes concrets de rebaixes, entre altres.
Segons ha exposat el consistori, el calendari comercial sorgeix de les demandes fetes des del sector comercial i de serveis de Palafolls sobre la necessitat de disposar d’un mecanisme àgil per adaptar els horaris de les seves botigues i establiments a la normativa vigent.
En parla Sílvia González, responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

Segons informa l’Ajuntament, la llei catalana d’horaris comercials estableix que els comerços poden obrir un màxim de 75 hores setmanals distribuïdes al llarg de la franja horària compresa entre les 6 del matí i les 9 del vespre entre els mesos d’octubre a maig, mentre que l’horari de juny a setembre s’estableix entre les 7 del matí i les 10 de la nit.
A la vegada, la normativa obliga també a tancar els diumenges i festius i a avançar l’horari de tancament a les 8 del vespre en dates de Nadal, com poden ser el 24 i el 31 de desembre.
Dins del reglament, però, es contempla també que els comerços puguin obrir un màxim de 8 diumenges o festius al llarg de l’any, a més dels dos dies festius que estableix cada Ajuntament al seu municipi.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica s’ha explicat que, a banda del calendari en l’àmbit municipal, els comerciants també poden consultar al web municipal un enllaç de la Generalitat amb les peculiaritats i excepcions que ofereix la llei.

Enguany, alguns dels festius amb obertura permesa ja han passat, com és el cas del 5 i el 12 de gener, mentre que la resta són el 5 de juliol, el 15 d’agost, el 12 d’octubre i els dies 6, 13 i 20 de desembre. En el cas de Palafolls, els dies festius locals seran el 25 d’agost –Sant Genís- i el 8 de setembre –dia de les Verges Trobades.
Entre les dades que s’exposen al calendari hi ha també els períodes recomanats de rebaixes, en un moment en què ja no s’estableix un període concret per llei. La recomanació actual de la Generalitat és fer rebaixes entre el 7 de gener i el 28 de febrer, en el cas de l’hivern, i entre el 29 de juny i el 31 d’agost en el cas de l’estiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics