L’ICGC posa en marxa tres visors per comprovar l’extensió dels danys del Gloria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha habilitat 3 visors diferents per poder observar i comprovar els danys que va ocasionar la borrasca d’ara fa dues setmanes al territori a través d’imatges elaborades amb diversos tipus de tecnologia.

Segons ha informat el Govern català, l’objectiu d’aquestes eines és facilitar a les diverses administracions l’avaluació dels desperfectes i també donar a conèixer a la ciutadania les afectacions d’aquests fenòmens naturals, de manera senzilla i visual.

Les imatges s’han obtingut a partir de vols fotogramètrics per sobre del Delta de l’Ebre, el Fluvià, el Ter, la Tordera i la línia de la costa.

Per captar-les s’utilitza un avió equipat amb una càmera fotogramètrica, que serveix per obtenir imatges aèries amb una alta resolució espacial. Posteriorment, les fotografies es processen per mostrar-les al visor, de manera que es puguin veure de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les ortofotos convencionals que també publica l’ICGC.

Segons ha informat el Govern català, també s’han fet servir imatges captades pels satèl·lits europeus Sentinel 2 per cobrir el Baix Ter i, de nou, el Delta de l’Ebre.

Després de la borrasca, l’ICGC també va utilitzar imatges captades pel satèl·lit Sentinel 1 per comparar la superfície coberta per l’aigua al Delta de l’Ebre de manera habitual amb la que va quedar negada pel Gloria.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics