El MiD acull una exposició sobre les creacions de les puntaires de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’aquest passat dilluns, la sala d’exposicions de l’edifici del MiD acull una nova mostra d’art. En aquest cas, no es tracta ni de fotografies ni de pintures, sinó de teixits de punt.

Tot plegat, de la mà d’una històrica entitat palafollenca com és la Colla de Puntaires de Palafolls, que des de fa anys es dediquen a elabror filigranes fines i complexes fent servir un patró de cartolina, fil, boixets, agulles i un coixí.

Margarita Planas, presidenta de l’entitat, ha explicat a RP que l’exposició mostrarà polseres, llençolets, mocadors del coll, entre altres peces, elaborades tant per la mateixa colla palafollenca com també per la professora del grup i l’Associació de Puntaires de Girona, i que han estat exposades en esdeveniments com el Temps de Flors.

Segons destaca Planas, s’ha apostat per mostrar articles menys habituals en el teixit de punt, amb l’objectiu d’apropar la tradició a generacions més joves.

L’exposició es pot veure des d’aquest dilluns i cada dia d’obertura del MiD, i s’allargarà fins a començaments de març. Margarita Planas explica que la Colla de Puntaires de Palafolls reuneix a una desena de membres, que es troben cada dilluns per practicar un art que, afegeix, és especialment útil per les persones d’edat més avançada.

L’art de les puntaires és una pràctica amb seguidors no només a Catalunya, sinó també en altres indrets del món.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics