Malgrat aposta per traslladar la via del tren cap a l’interior

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori malgratenc considera que cal aprofitar la incidència del Gloria per repensar l’actual emplaçament de la via del tren a primera línia de mar.

En aquest sentit, l’Ajuntament malgratenc demana més celeritat en la reconstrucció del Pont per recuperar la connectivitat amb Blanes i Girona.

Alhora, considera que cal fer un projecte de futur que contempli els compromisos climàtics, però que també pugui donar resposta a les necessitats de més trens i més freqüència amb una doble via a tota la línia del Maresme. Un desdobalment que Jofre Serret, portaveu del govern malgratenc, considera que no es pot fer a primera línia de mar, pel que reclama pensar ja l’infrastructura en una nova ubicació.

Un trasllat de via que ja estava contemplat en un projecte aprovat fa 10 anys i que preveia que la R1 de Rodalies aniria per l’interior amb estacions lluny de les platges. Fins i tot es preveia una estació de trens a tocar de la Figuerassa a Sant Lluís. És el que es coneix com a Pla Territorial Metropolità de Barcelona, aprovat per la Generalitat de Catalunya l’any 2010.

A diferència de Blanes, Malgrat encara no s’ha reunit amb ADIF i Renfe, i demana al gestor ferroviari que agilitzi la recupeació del servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics