Blanes inaugura demà la Ruta Joaquim Ruyra

Joaquim Ruyra - 1934 - Domicili Carrer Ample Blanes - Fons Francesc Salt
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Joaquim Ruyra – 1934 – Domicili Carrer Ample Blanes – Fons Francesc Salt

Es tracta de la segona ruta literària del municipi, que ja compta amb la Ruta Roberto Bolaño.

La ruta, que es posarà en marxa oficialment aquest dissabte al matí, està dedicada al considerat com a mestre de la prosa catalana i una de les figures centrals del modernisme literari.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, és un itinerari a l’aire lliure que ressegueix indrets relacionats de forma directa amb la figura i obra de Ruyra, amb un recorregut que proposa conèixer els aspectes més rellevants de la biografia de l’autor i dels seus textos.

Tal i com puntualitza el consistori, tot i que l’escriptor va néixer a Girona, Ruyra era blanenc. La casa pairal de la seva família, coneguda amb el nom de ‘Can Creus’, està situada al carrer Ample de Blanes, al centre de la vila. A Palafolls, Ruyra també hi tenia vincle. L’escriptor, que tenia propietats al nostre municipi com la masia de Can Florit, és autor dels Goigs a la Mare de Déu de les Ferreries.

El nou itinerari que s’inaugurarà demà inclou un total de 18 punts senyalitzats. Segons explica l’Ajuntament, es tracta del mateix tipus de senyalització que ja es va posar en marxa ara fa 7 anys amb la primera Ruta Literària de Blanes, dedicada en aquest cas a Roberto Bolaño, però amb un color diferent.

Àngel Canosa, alcalde de Blanes, explica que la ruta dedicada a Joaquim Ruyra era una assignatura pendent pel municipi.

Coincidint amb la posada en marxa de la Ruta Joaquim Ruyra, el consistori blanenc ha organitzat visites guiades gratuïtes la mateixa tarda de demà dissabte, a càrrec del tècnic de l’Arxiu Municipal Aitor Roger.

Segons ha informat l’Ajuntament, se n’han organitzat dues, a les 4 i a les 5 de la tarda, i per participar-hi cal incripció prèvia trucant a l’Oficina de Turisme de Blanes.

La presentació de la ruta comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i començarà al punt dos quarts d’11 del matí.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics