URGENT

El Pont de la Tordera no estarà llest, almenys, fins a finals d’any

Compartiu aquesta història

Aquesta és la previsió que ha anunciat RENFE a la trobada que han tingut aquest dimarts representants de la mateixa companyia, Adif, l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat.

El gestor ferroviari va explicar que la reconstrucció del pont de la via del tren sobre el riu no estarà enllestit fins a finals d’any, ja que es preveu un termini d’execució d’obres de 10 mesos, amb un pressupost de 8 milions i mig d’euros. Les obres preliminars ja han començat aquests dies i es preveu cimentar els pilars de la infraestructura a 40 metres de profunditat, així com fer el pont més alt per superar el llindar màxim del possible cabal del riu.

A la trobada, l’Ajuntament de Blanes va demanar que s’aprofiti la reconstrucció del pont per fer una doble via amb previsió que, en un futur, es desdobli tota la R1 des d’Arenys i fins a Blanes. Àngel Canosa és l’alcalde d’aquesta ciutat veïna.

Tot i que, inicialment, ADIF no contempla aquesta possibilitat, el consistori i la Generalitat van remarcar l’oportunitat que significaria aprofitar la nova construcció per incentivar el desdoblament.

De fet, aquests 22 quilòmetres de via entre Arenys de Mar i Blanes van formar part d’un projecte de desdoblament de la via del tren que va anunciar el Ministeri de Foment dins el Pla de Rodalies 2008-2015.

Un altre dels temes que va centrar la trobada de dimarts va ser la demanda de l’Ajuntament de Blanes de millorar la freqüència dels autobusos-llançadora que supleixen el servei de tren entre Blanes i Malgrat de Mar. Actualment, segons dades de RENFE, utilitzen aquest servei substitutori una mitjana de 2.000 viatgers al dia, a raó de sis autocars per hora, que cada 10 minuts uneixen per carretera les dues poblacions. Blanes demana que s’estudiï si és millor connectar les estacions de Blanes i Santa Susanna.

A Malgrat de Mar els busos no arriben a l’estació, mentre que a Santa Susanna això sí que seria possible.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics