El pressupost incrementa la dotació de personal i serveis, i rebaixa les inversions

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El nou pressupost municipal és de 10 milions 216 mil euros, el que suposa uns 90 mil € menys que el pressupost previst l’any passat.

La principal despesa de l’Ajuntament serà la corresponent a béns i serveis; és a dir, al manteniment d’equipaments i als diferents serveis que dóna a la ciutadania, com l’enllumenat, la recollida i gestió de residus, jardineria o neteja viària, entre altres. En aquest concepte es destinarà més de la meitat del pressupost municipal.

El govern explica que la despesa corrent s’ha incrementat en 450 mil euros per dotar també les noves regidories creades pel canvi d’executiu local.

De fet, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, assegura que aquest pressupost combina el que està ja marcat pel propi dia a dia del consistori amb les intencions del nou govern local.

Un altre pessic important del pressupost, més de 4 milions i mig d’euros, és pel capítol referent al personal de l’Ajuntament. Una partida que puja en mig milió d’euros, ja que el nou govern assegura que vol estabilitzar la plantilla de treballadors municipals. Aposten per crear i mantenir el  múscul de l’Ajuntament per desenvolupar les tasques i serveis municipals. En aquest sentit, es preveu consolidar 4 places d’administració i ampliar les jornades de l’arxiver, el dinamitzador o l’enginyer municipal.

Aquesta pujada dels capítols de béns i serveis i de personal  han obligat a reduir l’altre gran partida dels pressupostos; les inversions, que cauen del milió 130 mil € de l’any passat,  als 140 previstos aquest any amb petites actuacions, com expropiacions mobiliàries o la compra de maquinària vària pels departaments del consistori.

El govern, però, espera poder comptar amb els diners del romanent de tresoreria i del superàvit per poder fer les grans inversions d’aquest any, com asfaltats de carrers, renovació d’espais verds o dotar el nou arxiu municipal.

La previsió del govern és que el romanent de tresoreria i el superàvit giri entorn dels 4 milions d’euros.

En el pressupost d’ingressos la principal font de finançament de l’Ajuntament seran els impostos directes, els que cobra directament el consistori, especialment de l’IBI, del que enguany recaptarà un 2% més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics