Segona jornada de neteja voluntària a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Desenes de persones, la majoria vinculades a entitats locals com els Diables, Protecció Civil o l’Esplai, van participar ahir a la segona jornada de neteja amb voluntaris organitzada per l’Ajuntament de Palafolls.

El vent que va bufar ahir va dificultar la tasca dels voluntaris que es van reunir al Pla d’en Bigas, la que és considerada la zona zero del desbordament de la Tordera a Palafolls. Es van dividir en dos grups. Un es va dedicar a trossejar els troncs d’arbres i pals de la llum arrossegats pel riu el passat 22 de gener. Els trossos de fusta s’han apilat perquè tothom que necessiti llenya pugui aprofitar i endur-se-la directament de la zona propera a la potabilitzadora.

L’altre grup va continuar decantant els petits residus portats pel riu aquella matinada. Bàsicament es va retirar els plàstics recopilats a la zona més propera a la via del tren.

Els pagesos afectats en aquesta zona van col·laborar en les tasques de neteja i retirada de residus amb els seus tractors.

El riu va trencar per aquesta zona inundant tot a la zona agrícola fins a arribar al Molí Vell i fins a la muntanya del Marineland. Les primeres accions han consistit a arranjar els principals camins de la zona agrícola per facilitar a propietaris. La passada setmana l’Ajuntament xifrava en 70.000 € l’import desembutxacat pel consistori per pal·liar els principals efectes del Gloria a Palafolls, com ara l’arranjament de camins o intervencions d’urgència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics