Palafolls engega tallers sobre consum responsable

Foto: Agència Catalana del Consum
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Agència Catalana del Consum

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor i l’Àrea de Promoció Econòmica i Consum de Palafolls han posat en marxa un seguit de tallers de sensibilització entorn al consum responsable. L’objectiu és recordar els drets i deures bàsics que tenim quan actuem com a consumidors.

Cada taller té un públic objectiu i es posarà èmfasi en els mecanismes de protecció que les administracions han posat al seu abast.

En parla Sílvia González, responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafolls.

El primer taller es farà aquest mateix dijous, a quarts d’11, està adreçat a persones amb diversitat funcional i té el títol de “Tots som consumidors, i què?”, i estarà impartit per tècnics de Servei de Suport a les polítiques de Consum de Diputació de Barcelona.

Així, el destinatari d’aquest primer taller és el col·lectiu de majors de 18 anys amb trastorn mental i integrats en un servei d’inclusió sociocomunitari. Per això es farà a la Fundació del Molí d’en Puigvert, per un màxim de 25 persones.

La sessió d’aquest dijous, que durarà una hora i mitja, tindrà 3 blocs. Un primer d’introducció al món del consum, un segon bloc on s’experimentarà amb els assistents com si estiguessin en una botiga i simularan l’adquisició de productes. L’últim bloc serà per atendre els dubtes els assistents , i el 3r bloc es basarà en un torn obert on els participaran manifestaran les irregularitats i les vulneracions de drets que hagin detectat durant la compra simulada.  La jornada acabarà amb l’explicació de les possibles vies de reclamació per vulneració de drets de consumidor.

Més endavant estan previstos més tallers, articles i activitats relacionades amb el consum responsable que ja s’aniran comunicant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics