URGENT

Les farmàcies demanen evitar l’alarma social davant del coronavirus

Compartiu aquesta història

Les aparicions de casos de persones afectades pel Covit-19 a Itàlia i, més recentment, a Catalunya i en altres punts de l’Estat, han fet augmentar el temor social davant dels contagis.

Un temor que, des de diversos àmbits sanitaris, es considera sovint injustificat. Les farmàcies d’arreu han notat en les últimes setmanes un increment de les vendes de mascaretes protectores i també de gels hidroalcohòlics, productes que a hores d’ara estan esgotats en molts punts.

Des de la Farmàcia Polo de Palafolls expliquen que entre dilluns i ahir dimarts, han atès entorn a una cinquantena de persones, tant presencialment i per telèfon, demanant aquests productes, amb un especial repunt ahir a la tarda, quan es van conèixer els primers casos de coronavirus a Catalunya.

Dolors Polo, farmacèutica responsable de l’establiment, explica que algunes persones han comprat les mascaretes perquè viatgen a l’estranger i preveuen que les puguin necessitar a l’aeroport, mentre d’altres les volen per utilitzar-les a Palafolls. Amb tot, ara mateix no hi ha existències d’aquest elements ni previsió que n’hi hagi.

Pel que fa als gels hidroalcohòlics, utilitzats per la neteja de mans, també ha registrat un increment de vendes, tot i que en aquest cas es preveu que hi torni a haver disponibilitat.

Des de la farmàcia demanen calma i serenitat a la ciutadania, i admeten que els ha tocat fer certa pedagogia amb les persones que s’hi acosten, recordant que la grip comuna provoca més morts cada any que els del coronavirus, i que les mascaretes no són ni necessàries ni útils per protegir-se al carrer.

Des de la farmàcia palafollenca insisteixen en què cal tranquil·litzar-se davant del coronavirus; una calma que també s’ha demanat des del Govern català i el Departament de Salut, que insisteix que la situació està sota control i que els serveis mèdics estan preparats per detectar i tractar qualsevol nou cas de la malaltia que pugui aparèixer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics