URGENT

L’Ajuntament no demanarà la Zona Catastròfica i esperarà a una mesura especial de l’Estat

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana l’Alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, acompanyat dels serveis jurídics de l’Ajuntament, es va reunir amb el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto, per tal de conèixer de prop quines són les intencions de l’Estat a l’hora de gestionar els ajuts econòmics pels danys de la borrasca Gloria.

En aquesta trobada, el representant del govern central va informar a l’Ajuntament que s’està preparant un Reial Decret que coordini els ajuts econòmics als damnificats públics i privats per la borrasca Gloria.

Es tractaria d’un decret similar al que ja es va fer l’any passat per ajudar als damnificats de la Dana de Múrcia. Ho explica l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

L’Ajuntament de Palafolls, doncs, no demanarà que es declari la zona catastròfica al nostre municipi, ja que segons el batlle el propi Estat ha reconegut que les peticions fetes no es vehicularan ja que són mesures més restrictives que el decret que es preveu aprovar en breu.

L’Estat també ofereix una línia d’ajudes regulades pel RD 307/2005, però és molt restrictiva per poder-hi accedir. De fet l’Ajuntament de Palafolls, tot i els danys ocasionats al nostre municipi pel temporal, no s’hi pot adherir ja que la despesa afrontada ha de ser superior al 3% del pressupost corresponent al capítol 2, cosa que actualment no succeeix.

Pel que fa a les ajudes al sector agrícola, aquestes es gestionaran per una altra banda, a l’espera que es defineixin Estat i Generalitat. Precisament, demà divendres està prevista una reunió entre el consistori palafollenc i l’àmbit agrari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics