URGENT

El CAP de Malgrat posa en marxa el programa “Pacient Expert”

Compartiu aquesta història

El

Foto: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

centre malgratenc, que atén pacients de Malgrat i Palafolls, és el primer CAP de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que desplega aquest programa.

Segons ha informat la corporació, la iniciativa busca implicar el pacient en la gestió de la seva malaltia crònica i millorar el seu coneixement i comprensió en relació amb la patologia que pateix, aconseguint també l’intercanvi d’experiències amb altres persones que tenen la mateixa patologia.

Per desenvolupar el programa s’agafa a una persona que pateix una malaltia crònica i que pot responsabilitzar-se de la seva patologia. A partir d’una formació prèvia per part de professionals de l’atenció primària, aquest pacient condueix un grup i dona pautes a altres usuaris amb la mateixa malaltia sobre com manejar millor els símptomes que pateixen, com prendre medicació o consells perquè el seu dia a dia se’n ressenti el menys possible, tot plegat mitjançant l’intercanvi de coneixements i experiències.

De tot plegat en parla la Gemma, una de les pacients participants en aquest programa.

Segons indica la CSMS, un dels principals avantatges d’aquesta iniciativa és la millora de la qualitat de vida de les persones que hi participen, així com la gestió de la malaltia i la reducció dels ingressos hospitalaris. En aquest sentit, gràcies a l’intercanvi de vivències, els pacients aconsegueixen conèixer millor la malaltia, comprendre què els hi passa i gestionar la patologia de forma autònoma.

El programa Pacient Expert, posat en marxa aquest dijous al CAP de Malgrat de Mar, consta d’un total de 9 sessions d’una hora i mitja de durada i fetes setmanalment, durant dos mesos i mig.

El projecte, nascut l’any 2006 a Barcelona, s’emmarca dins del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya, i fins avui ha comptat amb la participació de més de 800 persones en els més de 70 grups de diferents patologies que s’han creat a tot el territori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics