Presència palafollenca al nou partit EUCat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta de l’escissió dels crítics d’EUiA que ha començat a caminat amb l’aval d’Izquierda Unida.

Aquest dissabte s’ha fet l’assamblea fundacional d’aquest nou partit que compta amb l’exregidor palafollenc Juan Andrés Osorio als dos principals òrgans de govern del partit, la direcció i el grup motor,  i amb l’actual regidora de Palafolls En Comú, Clara Hidalga, que es troba dins l’equip motor que impulsa la creació d’aquest nou espai polític.

EUCat situa Izquierda Unida com a referent polític estatal i acusa a EUiA d’estar “segrestada” per una gestora afí a Joan Josep Nuet, excoordinador general de la formació que es va acabar integrant a la candidatura d’ERC a les passades eleccions espanyoles.

Ho explica el mateix Osorio en declaracions a aquesta emissora.

EUCat, impulsada per figures com el portaveu de CatComú Joan Mena, s’estructurarà a partir d’assemblees territorials i d’una doble direcció: un grup promotor format per una  seixantena de persones, entre elles Osorio i Hidalga, i un comitè de coordinació, que té 17 representants, entre ells l’exregidor palafollenc.

El passat mes de juny Izquiera Unida va suspendre el protocol de col·laboració amb EUiA arran de l’acostament de Nuet a ERC i va decidir posar en marxa un nou partit que  garantís la representació de la federació  a Catalunya.

A Palafolls tots els militants d’EUiA s’han donat de baixa del partit per integrar-se a aquesta nova formació afí a Izquierda Unida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics