URGENT

Diumenge de celebració festiva a Palafolls amb el Carnestoltes i els Tres Tombs

Compartiu aquesta història

Palafolls va celebrar ahir diumenge la seva rua de Carnestoltes, una setmana més tard del que és habitual en altres punts del territori.

Les 11 comparses participants a l’esdeveniment van enfilar, a partir de les 12 del migdia, l’avinguda Costa Brava, en una rua que va passar per alguns dels carrers del centre de Palafolls i que va acabar, com estava previst, a la plaça Valls d’Ax, on es va celebrar el fi de festa i es va dur a terme el repartiment de premis.

Des de l’Ajuntament de Palafolls s’ha valorat molt positivament el canvi de recorregut de la rua, que també ha estat ben rebut per les colles participants, assegurant que és millor que anteriors ocasions. Pel que fa a la coincidència amb els Tres Tombs de Sant Antoni, el consistori explica que tot plegat es va poder celebrar sobre el que estava previst.

Ho explica Ricardo Morales, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafolls.

El veredicte del jurat de la rua de Carnestoltes va donar dos premis, un per la millor carrossa o comparsa local i un altre per la millor carrossa o comparsa de fora del municipi.

Els guanyadors en l’àmbit local van ser la Colla del Casc Antic de Palafolls, mentre que el premi per a la millor colla de fora de Palafolls se’l va endur l’associació ForçAME de Lloret de Mar.

Una participació que des de Cultura també es valora molt positivament i que, segons explica Morales, reflecteix la bona feina feta per les colles i l’alt nivell de les carrosses i comparses.

Les dues colles guanyadores van endur-se un premi de 250 euros cadascuna. L’Ajuntament també gratificava amb 100 euros a cadascuna de les carrosses i comparses participants a la rua.

Per la seva banda, la celebració dels Tres Tombs de Sant Antoni va tenir lloc una hora abans pels carrers del centre.

Els cavallistes van fer una cercavila pel poble que els va portar fins a l’Església de Santa Maria, on els animals van ser beneïts. L’acte es va acabar just abans de l’inici de la rua de Carnaval.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics