Palafolls s’adhereix al programa LECXIT

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’un prjoecte de caràcter educatiu, impulsat des de la Fundació Jaume Bofill, i que té per objectiu la millora de la comprensió lectora dels infants.

Ho fa a través d’un treball lúdic i amè, amb la tasca de voluntaris i amb la implicació de l’entorn dels alumnes. Les persones que hi treballen acompanyen als infants en la lectura amb tutories individuals un cop a la setmana, però a la iniciativa també s’hi vol implicar a les escoles, creant ponts pedagògics, i a les famílies, que poden incentivar la lectura a casa. A Palafolls, el projecte s’emmarca dins del concepte de “Vila Educadora” impulsat pel consistori.

Anna Rovira, tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palafolls, explica que el programa LECXIT vol ser una eina per reforçar la comprensió lectora aprofitant els recursos que ofereix la Biblioteca Enric Miralles.

A finals de gener el Consell Escolar va aprovar l’adhesió de Palafolls a aquest programa, que es duu a terme a més de 250 punts d’arreu de Catalunya, i el projecte està ara en fase preparatòria.

La intenció, que segons explica Rovira ja va ser posada damunt la taula des de la direcció dels centres, és que el programa LECXIT sigui una eina que complementi la formació que els estudiants reben a l’aula.

Per impulsar el projecte LECXIT a Palafolls, l’Ajuntament fa una crida al voluntariat que vulgui participar a les dues sessions setmanals del programa a la bilblioteca. Amb tot, el consistori vol aprofitar també per reforçar el valor intergeneracional entre la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics