L’ACA es compromet a tenir restituïdes les motes del riu d’aquí a com a molt 8 mesos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: govern.cat

Aquest és el compromís adoptat per l’Agència Catalana de l’Aigua durant la reunió que ahir es va celebrar a Hostalric per constituir la Comissió Territorial de la part baixa de la Conca de la Tordera.

A la trobada, convocada per la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat, hi eren presents representants dels ajuntaments de municipis afectats pel temporal Gloria, entre ells l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, i la 1a tinent d’Alcalde, Susanna Pla.

A la reunió hi havia també el director de l’ACA, Lluís Ridao, que segons assegura el consistori es va comprometre de forma explícita a restituir totes les motes afectades pel temporal en un període entre 6 i 8 mesos.

Davant d’aquesta afirmació, l’Ajuntament de Palafolls es manté a l’expectativa. Així ho ha explicat la 1a Tinent d’Alcalde, Susanna Pla.

L’ajuntament palafollenc va demanar tenir la fitxa per conèixer el detall de les actuacions que es faran al municipi, una documentació que es preveu que arribi durant els propers dies.

L’Ajuntament assegura que continua reivindicant a través de diverses vies que s’actuï per materialitzar les ajudes cap a les persones afectades del temporal.

El consistori explica que, fins avui, a banda de les accions fetes des de la mateixa institució local, s’ha estat treballant en l’elaboració d’un Fons de Contingència amb diversos objectius sobre la taula. Segons el govern, l’eina vol servir per recuperar els sòls perquè puguin tornar a ser productius i també la normalitat de la producció, ajuts senzills de gestionar i línies de crèdits bonificats i d’ajuts per recuperar infraestructures.

La reunió d’ahir a Hostalric va servir per constituir la Comissió Territorial de la part baixa de la Conca de la Tordera, amb l’objectiu de coordinar les mesures postemergències en els casos de desastres naturals.

La 1a tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Palafolls reivindica l’espai per continuar treballant de forma unida per fer front als danys del temporal.

La Comissió està formada pels ajuntaments de la zona afectats i diversos organismes del territori, com les Delegacions del Govern català, el Departament d’Agricultura, la Diputació de Girona, els Consells Comarcals del Maresme i de la Selva i l’ACA, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics