Campanya per evitar els cotxes mal aparcats

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: RP

Aquest divendres l’Ajuntament de Palafolls ha iniciat una nova campanya de civisme dirigida especialment als conductors i  a la necessitat de deixar sempre el vehicle ben estacionat.

A Palafolls, on hi ha matriculats 5200 turismes i més de 2000 motocicletes i ciclomotors,  hi ha zones amb evidents problemes d’estacionament a la via pública, com ara els barris de Sant Lluís i Santa Maria, cosa que provoca que molts veïns optin per deixar els seus vehicles estacionats en xamfrans, sobre passos de vianants, en places destinades a persones amb mobilitat reduïda, en zones de càrrega i descarrega o en doble fila ja sigui per uns instants o per tota la nit.

Justament la campanya, amb el nom de “Aparca l’incivisme”, busca eradicar aquest tipus de comportaments al volant i per això s’engega una primera fase d’informació per recordar la normativa vigent que anirà acompanyada d’una altra campanya sancionadora que actuarà per multar i retirar aquells vehicles que estan indegudament estacionats a la via pública.

Alguns veïns del barri de Sant Lluís amb qui ha pogut parlar aquesta emissora, com en Juan, aplaudeixen la iniciativa, i assenyala infraccions com aparcar davant de guals o en zones grogues com algunes de les que es detecten habitualment al barri.

Alguns altres residents de Sant Lluís, com la Isabel, aprofiten també per referir-se a la falta d’estacionament que pateix el barri. En aquest sentit, atribueix a aquest fet les conductes incíviques a l’hora d’aparcar per part dels conductors.

El consistori recorda que aparcar malament pot significar sancions de fins a 200€, segons la gravetat, tal i com regulen les Ordenances Fiscals.

La campanya s’allargarà durant tot el mes de març, i serà visible tant a les xarxes com també a través dels fulletons que s’aniran repartint a diversos establiments i a les zones del municipi més propenses a l’incivisme a l’hora d’aparcar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics