Els palafollencs decidiran a la tardor els projectes del pressupost participatiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha tret a licitació el contracte amb l’empresa que haurà de guiar el primer procés de pressupostos participatius del consistori.

Aquesta empresa haurà de dissenyar tot el procés que haurà de finalitzar amb la inclusió al pressupost de l’any que ve de diferents projectes triats per la ciutadania.

Tot el procés, que durarà 9 mesos, s’iniciarà un cop es tingui l’empresa de dinamització d’aquest procés participatiu. Els dos primers mesos hauran de servir per planificar i dissenyar tota la campanya. Es calcula que entre juny i juliol es faci la difusió del procés i que es comencin a recollir les propostes d’actuacions que facin els ciutadans a través d’una plataforma digital especialment creada o també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori.

L’agost servirà per calibrar aquestes propostes i descartar les que siguin inviables o les que ja estiguin previstes fer pel consistori per altres vies.

Després de l’estiu es farà una jornada participativa i oberta a tothom en la que es posin en comú les propostes vàlides i que haurà d’acabar decidint 10 propostes, que són les que finalment es votaran popularment.

Una votació que es preveu cap al novembre, ja que abans caldrà definir exactament cada una de les propostes , pressupostar-les  i preparar el referèndum ciutadà que acabarà per escollir 3 o 4 accions que s’acabaran incloent al pressupost municipal del 2021.

En aquest a consulta popular hi podran participar els palafollencs majors de 16 anys  i que estiguin empadronats al nostre municipi i es farà de forma telemàtica i també presencial per incentivar al màxim la participació.

Aquestes són les previsions marcades a la licitació de l’empresa que guiarà tot el procés, però els terminis es podrien escurçar.

El pressupost municipal d’enguany preveu 13.000€ en participació ciutadana, 10.000€ dels quals destinats a aquest contracte de disseny i dinamització dels processos participatius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics